Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Stopka
FORUM

INFORMACJE
Kierowcy szukają objazdów
Zmarł MIROSŁAW ZIELIŃSKI
Dwoje radnych składa mandaty. Dlaczego?
Wariat za kółkiem dosłownie przeleciał przez przejazd!
Narąbana sołtysowa szalała po drogach
Aktor Marcin Mroczek w naszych progach
Przejazd, który częściej stoi
List do złodzieja z propozycją nagrody
Wybuch paczki na komendzie policji. Zobacz nagranie.
Iława znowu traciła wodę!
Zmarł ROMAN BRZOZOWSKI
Radna Jackowska kontra burmistrz Kopaczewski
Istny wariat pędził na czołówkę!
Wielki remont, wielki korek, jeszcze większe nerwy
BETONOWA MAFIA rozbita!
Na wirażu mocno walnęli w drzewo! Co tam się stało?
Tragedia na torach koło Susza
Zmarł Marian Żuchowski
Bernadeta Hordejuk odwołana
Wreszcie wiadukt na wylocie drogi Iława-Grudziądz!
Więcej...

Forum

30301. 
Odnośnie wpisu numer: 30298

"Ni pies ni wydra, coś na kształt świdra" - tak należy określić formację Straży Miejskiej. Nawet nie należą do organizacji paramilitarnych, jak policja. Ich kompetencje, misja, funkcje, cele - są określone w książce ledwo na 50 stron i mętne jak bagno po ulewie.
Zapytajcie się policjantów, to wam powiedzą jakie są różnice w ich kompetencjach i funkcjach.
Niejeden dobry, ale szarobury ormowiec więcej znaczył niż malowana jak ta lala z Ratusza za biurkiem, obecna straż dzienna. Oni, co wam powiem, tylko we dnie działają, a policja na okrągło.
Ot cała prawda o bezsensownej formacji na podobieństwo burmistrzów zamiast malowanej.
 ORMO-wiec
 Iława, Wtorek 13-05-2014

30303. 
Odnośnie wpisu numer: 30283

Słyszałem, że na powitanie „czerwonych świń” z SLD przyszło w Iławie
do amfiteatru ledwo 20 osób, ale czy można się dziwić, że ludzie mają dosyć rozmawiania ze stalinowskimi utrwalaczami moskiewskiej władzy
w Polsce...
Pamiętam, jak podczas kampanii wyborczej na burmistrza Iławy w roku 2002 betonowy komunista Tadeusz Iwiński wykrzykiwał na wiecu SLD w kinie, że „mieszkańcom Iławy nie wolno zapomnieć o socjalistycznych ideałach”.
Z ust Leszka Millera natomiast nadal padają słowa haniebnej służalczości wobec Kremla, bo – jak wciąż twierdzi – rzekomo „Armia Czerwona była wyzwolicielem Polski”.
A skompromitowany Maśkiewicz prężył się dumnie do każdego zdjęcia
z tego rodzaju sortem czerwonych zaprzańców moskiewskich. Dramat.
I co? Jakie wnioski?
I znowu ten zewsząd ciągle wyszydzany kurdupel Kaczyński miał rację.
Bo rzekomo prawica PO rzekomo liberalna – finansowana przez Berlin.
Rzekomo lewica SLD rzekomo liberalna – finansowana przez Moskwę.
KONDOMINIUM. Teatr marionetek. Kolonia. Republika bananowa.
 Agent J-23
 Iława, Wtorek 13-05-2014

30304. 
Odnośnie wpisu numer: 30297

Chyba uraziłem wpisami jakiegoś znajomego Pani komendant straży miejskiej [Magdaleny Woś], że tak jej broni.
Od września do tej pory już powinna się czymś wykazać, ale ostatnio jest tylko o tym głośno, że jeździ bez zapiętych pasów. Wystarczy się przejść pod biuro straży po godz. 19:00 i na pewno natkniemy się na ich pojazd
- strażnicy oczywiście siedzą w biurze.
Z tym Panem Emilem to w sumie dobry pomysł - można by było nagrać
ich "pracę" i puścić radnym na sesji Rady Miejskiej.
 Maciej
 Iława, Wtorek 13-05-2014

30306. 
Odnośnie wpisu numer: 30270

Pięknie ubrałeś swoją zranioną ambicję w słowa. Trzeba przyznać, że pisać umiesz.
Przypomnę, że jako jeden z wymienionych przez ciebie wykształconych ludzi przez nauczycieli tamtych pięknych czasów, chodziłem do szkoły wówczas, gdy twoim zdaniem nauczyciele lepiej uczyli. Owszem, wiedza była i jest przekazywana na wystarczającym poziomie. Ale wtedy to właśnie w czasie lekcji grabiliśmy ogród szkolny, zbieraliśmy kamienie i ziemniaki, by zarobić na szkołę, robiliśmy zakupy nauczycielom, podczas nieobecnego nauczyciela często na zastępstwach były zadawane lekcje i pracowaliśmy sami, na zajęciach technicznych też nas ciągle nie kontrolowano i nikomu nie przeszkadzało, że trochę więcej zadane będzie do domu. I świetnie się wtedy bawiliśmy i uczyliśmy odpowiedzialności za siebie i innych.
I jak widzisz wyrośliśmy na normalnych, zaradnych i wykształconych ludzi, więc zupełnie nie rozumiem o co to zamieszanie... Chyba lubicie robić afery i chcecie by nasza wieś z tego słynęła jak słynne telewizyjne Wilkowyje...
Przytoczę ci powiedzenie starych ludzi: lichy to ptak co w swoje gniazdo kala... Mam nadzieję, że przez ciebie przemawiało dobro dzieci i nikt nie wysługuje się twoimi rękoma, by załatwić swój prywatny interes. Pamiętaj, że dobro dzieci jest najważniejsze...
 prawdziwy ziomal
 Szwarcenowo, Wtorek 13-05-2014

30280. 
Odnośnie wpisu numer: 30276

Robią kolego, robią!
Na przykład [...]. Jechała sobie za kierownicą Pani w stroju Strażnika Miejskiego bez zapiętych pasów. Jestem w stanie to udowodnić. Wystarczy dotrzeć do Bartka Kluby i poprosić o nagranie z ronda na Dąbrowskiego koło hotelu.
Na moją interwencję u strażnika, strażnik Ćwikliński stwierdził, że jak jadą w obstawie, to nie muszą mieć zapiętych pasów. Bzdura! Auto było w normalnym ruchu bez włączonych sygnałów świetlnych. Dodam jeszcze, że strażnik był bardzo arogancki i przerwał rozmowę telefoniczną w pół zdania, odrzucał moje połączenia, a jak już łaskawie odebrał, to stwierdził, że jak mi się nie podoba, to mam jechać na ulicę Wiejską 4 [komenda policji] i złożyć zawiadomienie.
Także widzisz kolego, że Pani Woś należą się gratulacje, premie, może nawet zrzucimy się na kwiaty za wzorową pracę dla niej i podległych pseudo-strażników.
 Krzysiek
 Iława, Poniedziałek 12-05-2014

30281. 
„CZERWONY AUTOBUS” zawitał do Iławy i zatrzymał się w amfiteatrze.
Ha! Jednak na spotkaniu z Leszkiem Millerem oraz Tadeuszem Iwińskim
nie było dwóch lokalnych acz wybitnych i utytułowanych działaczy SLD:
Henryka Dzierzęckiego i Edwarda Bojko.
Czyżby oni już przepisali się do PO...? Czyżby nie dostali pozwolenia od iławskiego Napoleona, czyli starosty Macieja Rygielskiego...? Czyżby PO
i Bernadeta Hordejuk były ważniejsze?
 Matylda

30282. 
Odnośnie wpisu numer: 30281

Ci Panowie: czołowi kalkulatorzy-kunktatorzy sceny politycznej w Iławie. Im nie jest bliżej do partii, która akurat wyżej punktuje; tym bardziej, że ideowo i mentalnie PO jest bliska byłej komunistycznej PZPR.
 Marszałek

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

30283. 
W Iławie na powitanie znanych z telewizji komunistycznych liderów SLD przyszło raptem 20 ludzi.
A w Olsztynie młodzież patriotyczna pięknie przywitała Czerwony Autobus swoją „Czerwoną Świnią”.