|
| 30301. | Odnośnie wpisu numer: 30298 "Ni pies ni wydra, coś na kształt świdra" - tak należy określić formację Straży Miejskiej. Nawet nie należą do organizacji paramilitarnych, jak policja. Ich kompetencje, misja, funkcje, cele - są określone w książce ledwo na 50 stron i mętne jak bagno po ulewie.
Zapytajcie się policjantów, to wam powiedzą jakie są różnice w ich kompetencjach i funkcjach.
Niejeden dobry, ale szarobury ormowiec więcej znaczył niż malowana jak ta lala z Ratusza za biurkiem, obecna straż dzienna. Oni, co wam powiem, tylko we dnie działają, a policja na okrągło.
Ot cała prawda o bezsensownej formacji na podobieństwo burmistrzów zamiast malowanej. |
|
| | ORMO-wiec |
| | Iława, Wtorek 13-05-2014 |
|
| 30303. | Odnośnie wpisu numer: 30283 Słyszałem, że na powitanie „czerwonych świń” z SLD przyszło w Iławie
do amfiteatru ledwo 20 osób, ale czy można się dziwić, że ludzie mają dosyć rozmawiania ze stalinowskimi utrwalaczami moskiewskiej władzy
w Polsce...
Pamiętam, jak podczas kampanii wyborczej na burmistrza Iławy w roku 2002 betonowy komunista Tadeusz Iwiński wykrzykiwał na wiecu SLD w kinie, że „mieszkańcom Iławy nie wolno zapomnieć o socjalistycznych ideałach”.
Z ust Leszka Millera natomiast nadal padają słowa haniebnej służalczości wobec Kremla, bo – jak wciąż twierdzi – rzekomo „Armia Czerwona była wyzwolicielem Polski”.
A skompromitowany Maśkiewicz prężył się dumnie do każdego zdjęcia
z tego rodzaju sortem czerwonych zaprzańców moskiewskich. Dramat.
I co? Jakie wnioski?
I znowu ten zewsząd ciągle wyszydzany kurdupel Kaczyński miał rację.
Bo rzekomo prawica PO rzekomo liberalna – finansowana przez Berlin.
Rzekomo lewica SLD rzekomo liberalna – finansowana przez Moskwę.
KONDOMINIUM. Teatr marionetek. Kolonia. Republika bananowa. |
|
| | Agent J-23 |
|
| 30304. | Odnośnie wpisu numer: 30297 Chyba uraziłem wpisami jakiegoś znajomego Pani komendant straży miejskiej [Magdaleny Woś], że tak jej broni.
Od września do tej pory już powinna się czymś wykazać, ale ostatnio jest tylko o tym głośno, że jeździ bez zapiętych pasów. Wystarczy się przejść pod biuro straży po godz. 19:00 i na pewno natkniemy się na ich pojazd
- strażnicy oczywiście siedzą w biurze.
Z tym Panem Emilem to w sumie dobry pomysł - można by było nagrać
ich "pracę" i puścić radnym na sesji Rady Miejskiej. |
|
| | Maciej |
|
| 30306. | Odnośnie wpisu numer: 30270 Pięknie ubrałeś swoją zranioną ambicję w słowa. Trzeba przyznać, że pisać umiesz.
Przypomnę, że jako jeden z wymienionych przez ciebie wykształconych ludzi przez nauczycieli tamtych pięknych czasów, chodziłem do szkoły wówczas, gdy twoim zdaniem nauczyciele lepiej uczyli. Owszem, wiedza była i jest przekazywana na wystarczającym poziomie. Ale wtedy to właśnie w czasie lekcji grabiliśmy ogród szkolny, zbieraliśmy kamienie i ziemniaki, by zarobić na szkołę, robiliśmy zakupy nauczycielom, podczas nieobecnego nauczyciela często na zastępstwach były zadawane lekcje i pracowaliśmy sami, na zajęciach technicznych też nas ciągle nie kontrolowano i nikomu nie przeszkadzało, że trochę więcej zadane będzie do domu. I świetnie się wtedy bawiliśmy i uczyliśmy odpowiedzialności za siebie i innych.
I jak widzisz wyrośliśmy na normalnych, zaradnych i wykształconych ludzi, więc zupełnie nie rozumiem o co to zamieszanie... Chyba lubicie robić afery i chcecie by nasza wieś z tego słynęła jak słynne telewizyjne Wilkowyje...
Przytoczę ci powiedzenie starych ludzi: lichy to ptak co w swoje gniazdo kala... Mam nadzieję, że przez ciebie przemawiało dobro dzieci i nikt nie wysługuje się twoimi rękoma, by załatwić swój prywatny interes. Pamiętaj, że dobro dzieci jest najważniejsze... |
|
| | prawdziwy ziomal |
| | Szwarcenowo, Wtorek 13-05-2014 |
|
| 30280. | Odnośnie wpisu numer: 30276 Robią kolego, robią!
Na przykład [...]. Jechała sobie za kierownicą Pani w stroju Strażnika Miejskiego bez zapiętych pasów. Jestem w stanie to udowodnić. Wystarczy dotrzeć do Bartka Kluby i poprosić o nagranie z ronda na Dąbrowskiego koło hotelu.
Na moją interwencję u strażnika, strażnik Ćwikliński stwierdził, że jak jadą w obstawie, to nie muszą mieć zapiętych pasów. Bzdura! Auto było w normalnym ruchu bez włączonych sygnałów świetlnych. Dodam jeszcze, że strażnik był bardzo arogancki i przerwał rozmowę telefoniczną w pół zdania, odrzucał moje połączenia, a jak już łaskawie odebrał, to stwierdził, że jak mi się nie podoba, to mam jechać na ulicę Wiejską 4 [komenda policji] i złożyć zawiadomienie.
Także widzisz kolego, że Pani Woś należą się gratulacje, premie, może nawet zrzucimy się na kwiaty za wzorową pracę dla niej i podległych pseudo-strażników. |
|
| | Krzysiek |
| | Iława, Poniedziałek 12-05-2014 |
|
| 30281. | „CZERWONY AUTOBUS” zawitał do Iławy i zatrzymał się w amfiteatrze.
Ha! Jednak na spotkaniu z Leszkiem Millerem oraz Tadeuszem Iwińskim
nie było dwóch lokalnych acz wybitnych i utytułowanych działaczy SLD:
Henryka Dzierzęckiego i Edwarda Bojko.
Czyżby oni już przepisali się do PO...? Czyżby nie dostali pozwolenia od iławskiego Napoleona, czyli starosty Macieja Rygielskiego...? Czyżby PO
i Bernadeta Hordejuk były ważniejsze? |
|
| | Matylda |
|
| 30282. | Odnośnie wpisu numer: 30281 Ci Panowie: czołowi kalkulatorzy-kunktatorzy sceny politycznej w Iławie. Im nie jest bliżej do partii, która akurat wyżej punktuje; tym bardziej, że ideowo i mentalnie PO jest bliska byłej komunistycznej PZPR. |
|
| | Marszałek |
|
| 30283. | W Iławie na powitanie znanych z telewizji komunistycznych liderów SLD przyszło raptem 20 ludzi.
A w Olsztynie młodzież patriotyczna pięknie przywitała Czerwony Autobus swoją „Czerwoną Świnią”. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|