Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Stopka
FORUM

INFORMACJE
Kierowcy szukają objazdów
Zmarł MIROSŁAW ZIELIŃSKI
Dwoje radnych składa mandaty. Dlaczego?
Wariat za kółkiem dosłownie przeleciał przez przejazd!
Narąbana sołtysowa szalała po drogach
Aktor Marcin Mroczek w naszych progach
Przejazd, który częściej stoi
List do złodzieja z propozycją nagrody
Wybuch paczki na komendzie policji. Zobacz nagranie.
Iława znowu traciła wodę!
Zmarł ROMAN BRZOZOWSKI
Radna Jackowska kontra burmistrz Kopaczewski
Istny wariat pędził na czołówkę!
Wielki remont, wielki korek, jeszcze większe nerwy
BETONOWA MAFIA rozbita!
Na wirażu mocno walnęli w drzewo! Co tam się stało?
Tragedia na torach koło Susza
Zmarł Marian Żuchowski
Bernadeta Hordejuk odwołana
Wreszcie wiadukt na wylocie drogi Iława-Grudziądz!
Więcej...

Forum

33012. 
Odnośnie wpisu numer: 33009

Natasza, ty zapewne w przypływie niezbadanej mądrości własnej dałaś Marszałkowi odpór wielkim przypływem poziomu, argumentów i spokoju:
- o świerszczykach
- o internetach
- o idiotach

Gratuluję.

Moim skromnym zdaniem Marszałek pojechał ostro, ale tym razem styl i użyte słowa były jak najbardziej uzasadnione. Prawdziwy problem leży bowiem tam, gdzie wielu ludzi innego słownictwa po prostu nie rozumie.
 Sokrates
 Iława, Niedziela 17-05-2015

33013. 
Debata w TVP.
Andrzej Duda merytorycznie mówił o systemowym planie zmian dla Polski.
Bronisław Komorowski, niczym zadymiarz z ulicy, atakował Dudę za... PiS.
Można było odnieść wrażenie, że to nie Platforma, lecz PiS rządzi od 8 lat.
To już nie jest zwyczajna różnica klasy.
To jest przepaść.
Wolę sprawnego Dudę w towarzystwie charyzmatycznego Kaczyńskiego niż sterowanego Bronę z jajami w imadle sowieckich służb specjalnych na Polskę, czyli WSI.
 anty-bolszewik
 Iława, Niedziela 17-05-2015

33007. 
Odnośnie wpisu numer: 32993

Panie Lukaszu, szanuje Pana, ale ubolewam, ze Pan posluguje sie takimi slowami. Andrzej Duda jest spoza ukladu i gwarantuje rozmontowanie sytemu. Nie można jednak podpalac naszego Kraju po calosci, bo to grozi katastrofa. Trzeba wejsc do srodka.
I porozkrecac, rozlozyc na podlodze jak elementy mebli.
I dopiero wtedy poskladac od nowa.
Wierze, ze po II turze nabierze Pan dystansu i wyciagnie odpowiednie wnioski, by sie jednak odnalezc w nowym spoleczenstwie obywatelskim.
Zycze wiekszego optymizmu i przylaczenia sie do nas wyborcow, ktorzy pojda na II ture zmienic Polske!
 Maz Zaufania komitetu wyborczego Andrzeja Dudy
 Ilawa - Stavanger, Sobota 16-05-2015

33008. 
Odnośnie wpisu numer: 33004

Nie, już nie musisz niczego tłumaczyć. Po Twoich słowach wszystko jest już jasne.
Nie rozumiem jednak dlaczego, nazywając politykę mało przyzwoitym słowem, obrażasz przy okazji zarówno Paderewskiego, który polityką się zajmował, jak i Kukiza, który ma zamiar rozpocząć karierę polityczną w parlamencie?
Obrażasz także tego polityka, na którego być może głosowałeś podczas pierwszej tury wyborów prezydenckich i także tego, na którego ewentualnie zagłosujesz za tydzień.
W jakim więc świetle stawiasz samego siebie? Wiesz chyba jakim słowem nazywa się tych, którzy wspierają najstarszą profesję, o której tak „obrazowo” piszesz.
A poza tym trzymaj się jakiejś logiki. Raz twierdzisz, że polityka to bardzo nieprzyzwoita profesja, a za chwilę piszesz, że nie każdy polityk jest w niej umoczony. To się wszystko, za przeproszeniem, tzw. kupy nie trzyma.
 iławianin
 Iława, Sobota 16-05-2015

33009. 
Odnośnie wpisu numer: 33004

Waści Dziadek, szanowny Marszałku, popełnił błąd, bo zamiast gonić wnuczka do czytania książek, gazet, odrabiania zadanych lekcji, pozwalał mu na oglądanie "świerszczyków".
Dawno takich bzdetów nie czytałam, a przecież w dobie Internetu, każdy ma szansę na ciągłe samodoskonalenie.
„Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów” - pisał Stanisław Lem :)
 natasza_pegeerówka
 droczyn, Sobota 16-05-2015

33010. 
Odnośnie wpisu numer: 33007

Niestety, proszę Obywateli, oto mamy przykład ewidentny warcholstwa w Polsce. Bo kogo ten człowiek, co się zowie nawet narodowcem, widzi na fotelu Prezydenta Polski?
Wcale nie dziwię się, że Marszałek Piłsudski wziął zamachem za pysk kogo trzeba i posadził do kryminału, a nawet paru postawił pod ścianę.
 Republikanin
 Iława, Sobota 16-05-2015

33000. 
Odnośnie wpisu numer: 32994

"A taka, na przykład, Natasza z PGR-u po tej, północnej stronie, co ma?"

Posłużę się niezawodnym Henrykiem Sienkiewiczem. Mam przed oczyma: ruję, porubstwo, olewactwo, niedotrzymywanie umów, miernotę ludzką, brak świadomości społecznej i politycznej, brak odpowiedzialności za przyszłe pokolenia bezrobocie na poziomie dwucyfrowym itd. Wiele by wymieniać, ale cóż to da?
Ktoś napisze - to zacznij kobieto działać, pokaż co potrafisz itp. Niestety, było wiele prób, wszystkie spaliły na panewce w zderzeniu z szarą rzeczywistością.
Nonkonformistką i Matką Teresą można być ale, kiedy na dnie portfela pusto, rodzina woła o jedzenie, to niestety :(
 natasza_pegeerówka
 droczyn, Piątek 15-05-2015

33001. 
Odnośnie wpisu numer: 32991

[...] Znaczna część polityków nie zwraca uwagi na realne potrzeby szarego człowieka dbając o własne przywileje i wygody.
Nawiązując zaś do Pana wypowiedzi, która jest zwykłym biciem piany, to politykiem może zostać każdy, tylko pytanie czy się do tego nadaje. Rzeczywistość ukazuje, iż wielu ludzi którzy się obecnie tym zajmują zamiast skupiać się na pracy dla ludu, robi to dla własnej, małej klitki.
 bobbi
 world, Piątek 15-05-2015

33002. 
OSTATNIE PODRYGI SITWY.
Dziś minister rolnictwa Sawicki ogłosił, że struktury lokalne PSL będą wspierać Komorowskiego.
Co na to Pan Ryszard Jurkiewicz, szefie tej partii w powiecie iławskim?
Co na to kierownik koalicyjnego PO, Rygielski?
Co na to kierownica koalicyjnego PO, Hordejukowa?
Czas już obalić koalicję w powiecie...
Bo jak będziecie wywieszać portrety Komorowskiego, to wklejcie mu jeszcze do wizerunku buławę hetmańską.
Bo Komorowski dziś przypomina mi Rydza-Śmigłego, któremu nadano tytuł marszałka po śmierci Marszałka Piłsudskiego.
Usłużni pochlebcy i dworacy wzywali nawet Śmigłego do "przyjęcia tytułu hetmana, bo marszałek to za mało".
 bazalt
 skorupa ziemska, Piątek 15-05-2015

33004. 
Odnośnie wpisu numer: 33003

Ależ tego samego zdania jestem. Rób to, do czego cię Bóg przysposobił w naturze.
Jednak nie słyszałem żeby mieć talenty do polityki - w przeciwieństwie np. talentu do sportu, muzyki czy poezji.
Od chłopaka uczył mnie dziadek, że polityka to kurwa. Zanim poznałem prawdę o kurewstwie w polityce, upłynęło sporo lat.
Do zawodu kurwy podobno trzeba mieć predyspozycje nie byle jakie, zaś do polityki już nie, gdyż byle kurwa może politykę uprawiać, ale już byle polityk nie da rady z profesjonalnym wystawianiem zadka. Bo polityka to betka, ale zadek to już nie żarty.
Jednak pamiętajmy, że nie wolno wszystkich wrzucać do jednej szuflady!
Nie każdy polityk jest od razu kurwą.
Czy mam jeszcze coś tłumaczyć na tym forum, zanim mnie wywalą?
 Marszałek
 Iława, Piątek 15-05-2015

33003. 
Odnośnie wpisu numer: 32991

Ignacy Jan Paderewski był premierem, owszem, ale nie „od” 1919 roku. Był bowiem premierem tylko w roku 1919 - od stycznia do grudnia, o czym imć „marszałek” winien dobrze wiedzieć jako wielbiciel innego, prawdziwego marszałka z okresu międzywojennego.
I jak wiadomo historykom, Ignacy Paderewski był o wiele wybitniejszym muzykiem niż politykiem.
I dlatego też Tymczasowy Naczelnik Państwa Józef Piłsudski, który szybko zorientował się w dość marnych zdolnościach politycznych Paderewskiego, także dość szybko udzielił mu dymisji z tej zaszczytnej funkcji premiera, dając artyście czas na kontynuowanie jego talentu muzycznego, a Ojczyźnie wytchnienie od jego „talentów” politycznych, które wobec muzycznych były nader skromne.
A więc najlepsza jest taka sytuacja, gdy ktoś zajmuje się tym, do czego naprawdę ma talent i na czym się zna. I tyle...
 iławianin
 Iława, Piątek 15-05-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

33005. 
Informacje TV Republika
Piątek 15 maja